Tips barnerom

Hva med å fornye litt på barnerommet? Barn er generelt opptatt av rommet sitt og det finnes knapt større glede enn å glede et barn. Vi gir deg noen tips du kan huske på når du skal innrede barnerommet.

Ton-i-ton faregr er fint å bruke. Skin Powder Red-Brown farger her fra Pure&original

Et enkelt generelt tips til barnerom i alle aldre: Finn en fin tapet. Ta utgangspunkt i denne og velg farger som matsher. Tenk på barnets personlighet og ta han/henne gjerne med i samtalen.

Bruk farger!

Ikke overraskene etter intro, men det første fargetipset er enkelt og greit: Bruk farger! For barn stimuleres av farger. Ikke la barnerommet forbli hvitt bare fordi vi voksne er litt mer forsiktige når det kommer til bruk av farger og mønstre.

Velg farge og mønster sammen med barnet

Det andre fargetipset går på hvem som bør bestemme fargene i rommet. Og akkurat som deg og meg, synes barn det er behagelig å omgi seg med farger og mønster de selv liker. Derfor bør du la dem være med å bestemme når veggene skal pusses opp. Ikke vær redd for at de skal gå lei – å skifte farge eller tapet er ingen stor eller dyr jobb. Så om poden digger oransje, eller tulla er over gjennomsnittet interessert i dyr – ja, så la det vises!

Tenk på mengde og nyanse

Selv om barnet skal få lov til å være med å bestemme, er det ikke dermed sagt at du ukritisk bør kjøre på med fire knall rosa vegger. Det skal også være et sted for avslapning og ro, og kanskje holder det å male med en mer dempet utgave av favorittfargen, eller sette opp et roligere tapet ispedd fargene eller motivene minstemann liker best.

Et rolig barnerom, men farger likevel. Tapet fra Borge, Scandinavien designer mini

Vit at det finnes mer enn blått og rosa

Ikke gå automatisk inn i de blå og rosa boksene. Det er flott for dem som liker det, og da er det selvsagt bare å kjøre på, men husk at det er ikke alle jenter som har rosa som sin favoritt, ei heller har alle gutter blått øverst på lista. Derfor kan det være lurt å tenke litt utenfor de tradisjonelle «kjønnsfargene». Det finnes jo så mange andre farger å velge mellom også!

ROSA ER TØFT: Tøffe gutter kan også digge rosa! Ikke heng deg opp i «kjønnsfarger» – barna gjør det ikke. La poden få både blått og rosa – eller noe helt annet – hvis han har lyst! Tapet Borge

Våg å eksperimentere

Er det ett sted i boligen du kan gå litt utenfor komfortsonen, er det på barnerommet. La gjerne barna være med på moroa, og bruk maling og sjablonger, eller bare fri fantasi, til å sette et ekstra personlig preg på rommet.

Lag et personlig preg på barnerommet. Bilde Beckers