Få pent holdbart panel

Gule og brune flekker i en nymalt flate kan raskt ødelegge opplevelsen av nymalt panel eller tregulv. Før du maler – velg én av to enkle måter å isolere kvister og fargestoffer i treverket!

male-panel-happyhomes-ifi

Skal du male på treverk er det viktig å huske på at fargestoffene i kvistene og treverket aldri går ut på dato. Også stuepanelet fra 1980-tallet eller et 100 år gammelt tregulv, kan få stygge gulbrune flekker i den nymalte flaten.

male-panel-happyhoems-ifi

Forhindre gjennomblødning fra kvist og/eller farge fra garvesyren i treverket er dog enkelt. Enten behandler du treverket med to strøk kvist- og sperregrunning før du maler, eller ved nytt panel kan du flekkbehandle kvistene med kvistlakk to ganger, og påføre ett strøk heftgrunn før 2 strøk med maling.

male-panel-butinox-happyhomes
TO I ETT: Med kvist- og sperregrunning i ett og samme produkt, får du både isolert treverkets fargestoffer og gitt toppstrøket god vedheft. I lyse farger fungerer noen av disse kombinasjonsproduktene også som toppstrøk på panel. Foto: Butinox

Kvist og sperregrunn isolerer fargestoffer og gir god vedheft for malingen i ett og samme produkt. Produktet påføres i to strøk på ubehandlet treverk og i ett eller to strøk på tidligere lakkert treverk. Grunningen må få tid til å tørke mellom strøkene. For et ekstra fint og slett resultat slipes og avstøves flaten etter første strøk slik at eventuell fiberresing fjernes. Til påføring brukes rull og forlengerskaft.

Etter tørk overmales flaten to ganger med toppstrøksmalingen.

Hvordan male panel