Sov godt i blått

Blått er en stor favorittfarge i norge, også på soverommet. Og det er ikke så rart; blått er nemlig av de fargene som er bevist å gi best søvn.

soverom-tapet-gulv-happyhomes
Tapet fra Borge, Decorama

Noen trenger det helt mørkt på soverommet for å kunne slappe skikkelig av. Andre igjen slapper best av i duse, lyse og lette omgivelser. Hva du trives best i, er det bare du som vet. Det som uansett er sikkert er at det finnes en blåfarge for enhver smak.

blått-soverom-happyhomes
Taket er malt i den beroligende, omsluttende blåtonen «Dypt vann», mens veggen er malt i den mørkere «Havgud», begge fra Butinox. Interiøret er holdt rolig ved bruk av ton-i-ton og nabofarger.

De helt mørke blånyansene kan få soverommet til å føles som en mørk, behagelig hule, der du bare vil krype opp i senga. De lyse, duse blåtonene kan gi et lett og svalt uttrykk som mange synes er deilig på soverommet.

Akkurat som blåfarger spenner fra de mørke til de lyse, spenner de også fra de helt rolige til de mer energiske. Blåfarger med mye sort i fremstår mye roligere enn de mer kulørsterke og klarere nyansene. Hvordan fargen oppleves avhenger også selvsagt av hvilken retning fargen dreier seg mot – om det er en grønnaktig blå eller en farge med mer rødt i – og selvsagt hva du velger å kombinere fargen med.