6 gulv til stua

Gulvet er den viktigste flaten i rommet, og i stua intet unntak. Hvilket gulv du velger er viktig både visulet, for slitestyrke og for komfort. I stua bruker vi mye tid. Gulvet i dette rommet bør være lunt og godt å gå på for best mulig komfort. Et gulv med mykt underlag absorberer trinnlyd og demper klang i rommet. I tillegg bør det være enkelt å holde rent.

Laminat, Art Mellow Oak Natural, Tarkett

Vi gir deg 6 smarte alternativer

1: MAXWOOD– ekte tre m/kork
Maxwood er relativt nytt og et helt fantastisk gulv! Det blir definitivt mitt gulvvalg i stua. På undersiden er det kork. Kork er et naturmateriale, som gjør gulvet lunt og lyddempende. Det varmer. På toppen ligger det ekte trefiner med 7 lag med matt lakk. Tåler veldig mye. Maxwood ble brukt i «skal vi danse» i Sverige. Nydelge design, les mer om gulvet her

2: PARKETT
Følelsen av naturmaterialer er det lite som slår. Naturlig og ekte tre gir rommet helt klart et ekstra ekslusivt løft. Parkett er ekte treverk tvers igjennom og veldig lekkert. Med godt underlagsmateriale kan du også få god lyddemping. Parkett har klikksystem og legges flytende. Finnes i flere størrelser på stavene, -lenge og bredde. Les mer om parkett her

3: MAXWEAR vinyl m/kork
Det beste fra to verdener, -sammen i et produkt. Kork som er naturlig, lunt og lyddempende på undersiden, og vinyl på toppen. Vinylen på dette gulvet er ekstra slitesterk. Tilsammen gir det gulvet fantstiske egenskaper. 5G klikksystem gjør det superenkelt å legge. 5G betyr at man kan klikke en og en plank på plass. Designene er veldig naturtro og fargene fine. Les mer om Maxwear her

4: VINYLKLIKK
Vinylklikk er vinylstaver som klikkes sammen. Vinyl er et mykt materiale (i forhold til laminat) og lyddempende. I tillegg utrolig slitesterkt. Enkelt klikksystem, legges flytende. Les mer om klikkvinyl her

5: VINYLBELEGG
Vinylbelegg er det samme som vinylklikk, men bare i bane, altså heldekkende. Man kjøper det målet man vil ha i 3 eller 4 meters bredde, ruller ut og kutter til. Har du gammel, skjev stue er vinylbelegg en fordel. Finnes i utrolig mange design, også med stilige mønster. Den store fordelen med vinyl er at det tåler alt mulig, og det er lyddempende. kan legges oppå gammelt gulv. Les mer om vinylgulv her

6: LAMINAT
Laminat er slitesterkt og med fine naturtro design. Lett å legge. Fåes i mange prisklasser etter kvalitet. I utgangspunketet kaldt og hardt gulv, så jeg anbefaler å legge en korkduk under slik at det blir lyddempende og lunere.